Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@22:28:14 GMT

حساب هایی که یک شبه خالی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۱۱۸۱

حساب هایی که یک شبه خالی می‌شوند

به گزارش اقتصادآنلاین، ایران نوشت: شوکه شده بودم. نمی‌دانستم چگونه و چه کسی در آن ساعت شب حسابم را خالی کرده بود بدتر از همه اینکه نمی‌دانستم در تعطیلات آخر هفته چگونه و از کجا باید موضوع را پیگیری می‌کردم. تنها راه انتظار تا صبح شنبه بود که از بانک یا پلیس فتا این ماجرا را پیگیری کنم. صبح شنبه به پلیس فتا رفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعیت زیادی آنجا بودند و جالب اینکه همه‌شان بعد از یک خرید اینترنتی گرفتار همان اتفاقی شده بودند که برای من رخ داده بود. اما با این تفاوت که همه‌مان زنجیروار به هم وصل بودیم. یعنی پول یک نفر دیگر را به حساب من و پول من را به حساب فرد دیگری واریز کرده بودند و هر کدام از ما باید به‌عنوان کلاهبردار از هم شکایت می‌کردیم. پلیس گفت این تنها راه پیدا کردن متهم اصلی برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی ما است.»این‌ها بخشی از صحبت‌های خانم میانسالی بود که برای شکایت از برداشت غیرقانونی حسابش به پلیس فتا مراجعه کرده بود. هر چند کلاهبرداری‌های اینترنتی یا خالی کردن غیرقانونی حساب مشتریان بانک‌ها، بحث تازه‌ای نیست اما چند روزی است که در خبرها و شبکه‌های اجتماعی این نوع جدید کلاهبرداری باعث مشکلات زیادی برای مردم شده است.

سیستم امنیتی بانک‌ها ضعیف است

یکی از قضات دادسرای جرایم رایانه‌ای درباره این نوع از کلاهبرداری‌ها گفت: «از حدود 5 ماه قبل این شیوه کلاهبرداری مردم را گرفتار کرده است و به طور عمده نیز پنجشنبه، جمعه‌ها رخ می‌دهد که امکان پیگیری برای کاربر وجود نداشته باشد. به‌دلیل سیستم امنیتی ضعیف بانک‌ها، کلاهبرداران براحتی در حساب کاربران نفوذ کرده و حساب‌ها را خالی می‌کنند. اگر بانک‌ها سیستم رمز‌های یک بار مصرف را راه‌اندازی کنند شاید تا حدودی این جرم کاهش یابد.»

مردم باید هوشیار باشند

سرهنگ تورج کاظمی، رئیس پلیس فتای تهران اما معتقد است بی‌توجهی کاربران بانکی به نکات ایمنی، فضا را برای کلاهبرداران باز می‌گذارد: «نکته‌ای که مردم باید بدانند این است که کلاهبرداری‌هایی از این دست 50 تا 60 درصد جرایم حوزه پلیس فتا را تشکیل می‌دهد. اینکه گفته می‌شود چند صد نفر برای شکایت در این چند روز به‌خاطر خالی شدن حساب هایشان به پلیس فتا مراجعه کرده بودند، موضوع عجیبی برای ما نیست چون هر روز جمعیت زیادی با این نوع شکایت به پلیس مراجعه می‌کنند و بحث جدیدی نیست و مقصر اصلی نیز سهل‌انگاری خود کاربران است.»

وی افزود: «به عبارت دیگر وقتی کاربران بدون رعایت نکات ایمنی وارد درگاه و صفحات جعلی می‌شوند زمینه را برای کلاهبرداری فراهم می‌کنند و ناخواسته قربانی می‌شوند. تشخیص جعلی بودن این صفحات کار دشواری نیست و کاربران با چند نکته می‌توانند مانع از کلاهبرداری شوند. درگاه‌های اصلی بانک‌ها دارای نشان قفل امنیتی پیش از آدرس اینترنتی، کلمه https، رمز یا عبارت امنیتی متغیر هستند. اگر صفحه‌ای تمام این علائم را داشت کاربر برای اطمینان بیشتر بهتر است یک بار اطلاعات غلط به سیستم بدهد اگر برایش پیام اخطار آمد نشان می‌دهد به سیستم بانک متصل است اما اگر پذیرفته شد درگاه جعلی است.»رئیس پلیس فتای تهران درباره رمزهای یک‌بار مصرف نیز گفت: «در حال تعامل با بانک‌ها برای فعال‌سازی رمزهای یک بار مصرف هستیم این موضوع می‌تواند در امنیت حساب‌ها کمک بیشتری کند. ما تا به‌حال مجرمی نداشتیم که به خاطر ضعف سیستم امنیتی به‌حساب مشتریان نفوذ کرده باشد اما در کل اگر این امنیت بالاتر برود می‌تواند خلأیی را که بی‌دقتی کاربران ایجاد کرده است، پوشش دهد.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پلیس فتا کلاهبرداری حساب بانکی فیشینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۱۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی مهدی‌پور احساس نشد!

به  گزارش "ورزش سه"، زبیر نیک‌نفس هافبک دفاعی استقلال پس از مصدومیت مهدی مهدی‌پور به ترکیب اصلی این تیم اضافه شد و در بازی‌های اخیر به خوبی در میانه میدان ایفای نقش می‌کند.

این بازیکن با سبک متفاوت نسبت به مهدی‌پور در خط هافبک استقلال بازی می‌کند و عملکرد خوبی داشته است، او در اکثر جنگ‌های میانه میدان حضور دارد و با انتقال سریع توپ به کناره‌ها یا یک سوم دفاعی حریف سرعت بالاتری به فوتبال استقلال داده است.

زبیر علاقه زیادی به نگه داشتن توپ در اختیار خود ندارد و پس از بریدن توپ یا گرفتن از هافبک‌های حریف با کمترین ضربه به توپ آن را به ماشاریپوف، جلالی یا حردانی انتقال می‌دهد تا آبی‌ها خیلی زود در فاز هجومی قرار بگیرند و این موضوع باعث نشاط بیشتر و خطرناک‌تر بودن استقلال در حملات شده است.

او در غیاب مهدی‌پور و بازگشت روزبه چشمی به خط دفاعی در کنار رضاوند دو هافبک دفاعی استقلال هستند، زبیر با حرکات عرضی و پوشش نقاط مختلف زمین فعالیت بیشتری دارد و رضاوند با تمرکز بیشتری در وسط زمین حضور دارد و نزدیک به محوطه جریمه استقلال فعالیت می‌کند.

شاید زوج رضاوند و نیک‌نفس خلاقیت بالایی نداشته باشد اما با توجه به خصوصیات دفاعی‌ای که دارند آزادی عمل بیشتری برای جلال‌الدین فراهم کرده‌اند و این هافبک ازبک به خوبی در ترکیب استقلال جا افتاده است.

دیگر خبرها

  • رقابت‌های بین المللی دوومیدانی دبی| دست تفتیان از کسب مدال خالی ماند
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • جای خالی مهدی‌پور احساس نشد!
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات